2/08/2017

Snickers raakakakku





Halusin kokeilla snickers-inspiroitunutta raakakakkua ja löysinkin googlailemalla siitä erilaisia variaatioita. Kakut vaikuttivat isoilta ja halusin tehdä kakkua pienemmällä vuoalla, joten jaoin tätä reseptiä maistelemalla about puolet pienemmäksi. Tästä tulikin juuri sopivan kokoinen pakasterasiasta tuunattuun vuokaan. Pakasterasian voi tuunata vuoaksi leikkaamalla pohjan irti ja käyttämällä kantta pohjana, jolloin kakun saa irrotettua helposti vuoasta. Leivinpaperilla vuoraus helpottaa asiaa enstisestään, mutta irtosi tuo helposti, vaikka sen unohdinkin!


Blendasin ainekset kerros kerrallaan ja painelin seokset 10,5 x 10,5 cm vuokaan. Laitoin kakun yöksi pakastimeen ja koristelin seuraavana päivänä hieman ennen tarjoilua. Aikaa tähän meni maksimissaan puolituntia, mitä nyt vähän sähläilin siinä välissä :D


Pohja:
6 taatelia (ilman kiviä)
2tl raakakaakaojauhetta
1dl cashewpähkinöitä
1dl kookoshiutaleita

Karamellitahna:
5 taatelia (n. 10 min kuumassa vedessä liotetut)
2 tl gheevoita tai kookosöljyä
1rkl maapähkinävoita (Urtekramin suolattu Crunchy)

Maapähkinävoimousse:
2dl kookosmaitoa
1 dl maapähkinävoita (Urtekram suolattu Crunchy)
1 rkl vaahtesasiirappia
Muutama cm vaniljatankoa tai vaihtoehtoisesti vaniljajauhetta

Koristeeksi laitoin:
Raakakaakojauhetta siivilän läpi
Raakakaakonibsejä
Cashewpähkinöitä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti